SELVRISIKO

FORSIKRING MED SELVRISIKO, EASY DK

Hvad dækker en selvrisiko?

Selvrisiko er det beløb, du selv skal betale, hvis du har en forsikringsskade. Selvrisikoen er en fastsat sum, der trækkes fra det samlede erstatningsbeløb, som forsikringsselskabet udbetaler.

Lad os tage et eksempel: Hvis du har en selvrisiko på 5.000 kr. på din bilforsikring, og du får en skade på bilen, der koster 20.000 kr. at reparere, vil forsikringsselskabet dække de 15.000 kr., mens du selv skal betale de første 5.000 kr. af reparationsomkostningerne.

Hvorfor har forsikringer selvrisiko? Det er blandt andet for at undgå småskader og for at sikre, at den enkelte forsikringstager også har et incitament til at undgå skader. Hvis forsikringstageren selv skal betale en del af skaden, er der en større sandsynlighed for, at personen vil være mere forsigtig for at undgå skader.

HVAD DÆKKER SELVRISIKO, EASY DK
HVAD DÆKKER SELVRISIKO, EASY DK

En højere selvrisiko resulterer ofte i en lavere præmie, fordi forsikringsselskabet løber mindre risiko. På den anden side betyder en lavere selvrisiko en højere præmie. Det er derfor vigtigt at afveje fordele og ulemper, når du skal vælge niveauet for din selvrisiko.

Husk også, at der i nogle tilfælde kan være tale om en dobbelt selvrisiko. Dette gælder typisk for visse typer skader, som er mere sandsynlige end andre, eller skader, der typisk er meget omkostningskrævende for forsikringsselskabet. Det vil altid stå i forsikringsbetingelserne, hvis der er en dobbelt selvrisiko på visse skader.

BILFORSIKRING